Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Kisah Si Hakim....





Sebenarnya sepanjang aku tidak berblog nie banyak kisah aku nak citer...tp pelan2 la aku citer ya!!!sebab kut tak sempat...kisah pertama ialah kisah si Hakim.....
Untuk pengetahuan semua ari nie aku Emegency Leave....aku EL disebabkan hero aku sorang nie la...aku EL sejak dari ari Jumaat lagi....kisahnya begini...
Masa hari Jumaat lepas pagi2 lagi si Akim mengadu sakit perut....aku ingat kes biasa2 aku sapu la ubat kat perut dia...dan hantar dia ke sekolah....kebetulan lak hari Jumaat tu aku memang sibuk sangt sebab dah beberapa ari aku cuti....kisah aku cuti nie aku cerita kemudian ya!!!
Dalam kul 10 camtu hubby call suruh aku call sekolah Hakim ty cikgu dia camner keadaan dia....aku pun call la...cikgu dia cakap dia makin pucat....aku pun dah naik risau dah..buat kerja pun jadi serba tak kene....b/tahu boss mintak nak balik....dan call hubby ajak balik tgk keadaan Hakim camner...Sampai jer kat sekolah tgk dia tak bermaya jer...terus amik dia bwk g klinik...doktor kate perut dia ada angin....pastu bagi ubat dan bagi dia makan....nampak macam sihat sikit petang tu....selesai la episod haru Jumaat.
Dan hari Sabtu lak aku wat sarapan pagi Nasi Lemak....dia lak makan macam biasa...dan tengahari pun dia makan nasi lemak lagi...pastu dalam kul 4 camtu dia merungut sakit perut lagi....aku pun bagi la unat yg doktor semalam bagi...lepas bagi ubat aku tgk dia mcm ok jer...kebetulan lak hari tu kawan aku ada wat besday party untuk anak dia...masa kat umah kwn aku tu aku tgk dia tak bermaya balik...balik dr umah kwn aku tu kami g putrajaya umah cousin aku....masa kat umah cousin aku tu...dia merengek sakit perut lagi...makin lama aku tengok makin sakit....masa kat umah cousin aku tu dia makan nasi sikt jer....kami tak tahan tengok dia sakit....balik dr umah cousin aku dalam kul 11 camtu terus bwk dia g klinik kat melawati...klinik 24 jam....doktor cek2 dan doktor kata angin banyak dlm perut dia...tp aku rase perut dia tak kosong....aku bg makan...doktor cakap kalau esok dia sakit lagi terus bawak gi hospital...
Hari Ahad....mcm biasa...aku wat sarapan..dia makan macam biasa...dan tengahari pun dia makan macam biasa...tapi dalam kul 4 camtu dia ngadu sakit perut lagi...kami pun dah gambra...kali nie nampak mcm sakit sangat....aku pun apa lagi terus bawak g Hospital yang paling dekat ngan umah aku Hospital Ampang.....biasa la hospital kerajaan...punyala lembap nak jupa doktor...lama gak aku tunggu....sampai jer bilik doktor...doktor kata perut dia byk angin...tp dok nak amik darah gak kut ada kene jangkitan kuman....doktor amik darah dan masuk air dalam badan dia....kene tahan dalam wad pemerhatian gak sementara nak tunggu result darah dan masuk air....dalam kul 11 malam dapat result darah...tak de apa2 cuma Akim kene gastrik.....Suspen tul la si Akim nie...
Ari nie aku terpaksa amik EL lagi sebab nak kene monitor dia...tgk keadaan dia camner kut sakit lagi...satakat nie Alhamdulillah...tak de sakit perut lagi...tp aku risau gak kat sekolah esok takut dia tak nak makan....kalau dia tak makan gastri akan datang lagi......

4 ulasan:

shibam.blogspot.com berkata...

semoga hakim cepat sembuh dan aktif seperti sediakala ye.

SUZIE APAI berkata...

kesian nyer...mmg risau klu ank sakit!

kontrol mknn nyer, jgn pedas2 atau masam..bagi mknn lembut2 dulu...mkn ckit2 tp kerap..

semoga cepat sembuh..

Ietams berkata...

risau gak kan mcm tu,
takpe la, biar dia cepat sehat..
kesian dia

CuTeMiUt78 berkata...

lor gitu ke kak.. semoga hakim cepat sembuh ya