Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

TEAM BUILDING 2009




Agak lama gak la aku tak hapdet aku nyer blog nie....lebih kurang 2 bulan la.....bukan nyer aper sekarang nie aku sibuk ber face book...that way la aku tak de masa nak hapdet kat sini....tp tak bermakna aku lupakan blog aku yang cantek sangat nie.....aku sayang ngan blog aku nie.....aku jenguk tiap2 hari....cuma aku tak de masa jer nak hapdet....
Enti kali nie nak cerita pasal Team Building ofis aku untuk tahun nie...tahun 2007 kami wat team building kat Pengkalan Hulu Perak, Tahun 2008 kat Taman Negara dan tahun nie 2009 kami wat kat Ulu Slim Perak kat Post Orang Asli Pulau Tibang...
Banyak2 Team Building...tahun nie la yang paling mencabar....yang tahun lepas mencabar gak tapi yang tahun nie lebih mencabar...tahun lepas kami tido kat resort tapi tahun nie kami tido dalam khemah. Pastu bersewang ngan orang asli.....
Sepanjang 3 hari kami ber team building....aktiviti yang paling mancabar dan yang paling menguji fizikal dan mental kami ialah aktiviti "water rafting"......oooooo banyak mencabar....
"Water Rafting" nie saper yang tak tahan boleh balik wal lerrr....aku hampir2 putus asa....tapi dengan berbekalkan semangat yang kuat akhirnya kami sampai gak ke garisan penamat....bila dah tamat. Aktiviti water rafting nie mengambil masa 3 jam.Pelabagai dugaan dan cabaran yang terpaksa kami lalui....cabaran pertama yang kami lalui ialah kawan ku terlepas dari "raft"...hanyut dibawa air deras lebih kurang 50 meter dari "raft" kami. Lpeas tu aku lak terjatuh dalam air yang sangat dalam. Ya Allah masa tu aku ingat mati jerr...memang cemas gilerrrrr.....sib baik masa tu hero ada...dia cepat bertindak tarik aku keatas "raft" kalau tak aku pun hanyut gak....sempat gak tertelan air......dan macam2 lagi la...."raft" terbalik la....masa raft terbalik aku lak terperangkap bawah "raft". Cemas gak masa tu. NGan "raft" tersangkut la...dan macam2 lagi...nasib baik intructor kami pandai bawak "raft" tu.....kalau kami2 nie jer yang kendalikan "raft" alamatnya tak sampai la kami ke destinasi....asyik tersangkut jerrr...nak bagi arahan pun tak pandai.....foward la....turn right....turn left...behind....front...sit...mcm2 lagi dah lupa....sakit tangan pegang tali "raft" pun tak hilang lagi......penat...penat...
Aktiviti2 berkumpulan pun best gak. Dan yang paling best aku dapat group satu kepala.Memang giler2 nyer kepala. Kami leading tempat pertama untuk 4 game pertama. Tapi oleh kerana terlalu riak.....akhirnya kami dapat tempat ke3. Sib baik tempat ke3 kalau tempat ke4 habis la kami kene booo....
Penat memang la penat....teramat lah penat...tapi aktiviti ini memang sangat enjoy.....terima kasih buat Ketua Eksekutif kami.....yang mengajar kami aktivit2 lasak mcm nie....
Jom layan gambor kami...tapi buat kali nie gambor yang kami gi water rafting tu tak de lagi ler....sebab yang tu guna jurugambar profesional.....yang nie guna jurugambar kami2 jerrr...jurugambar profesional lambat ler sket...


























3 ulasan:

atty's berkata...

beshnya air terjun tu .

kty pun skrg bz kat fb ..hehehhehe

Ainazli berkata...

gambo lom kuar lagi ni, komen dulu..hehehhehe..bestnya dapat wak WWR..sonok walaupun takut..last ain rafting kat Sungai Padas Sabah,2004,bayangkan sungai padas yg dalam n lebar, yg bawahnya ader buaya..hahahahha..nasib baik tak jatuh jer..sempat lagi terjun masa guide soh sapa2 yg nak berenag terjun..cuak gilosss my laling masa tu, bila tengok ain terjun..sampai sekarang terbayang2, hati nak lagi ulang, tp apakan daya takder org nak jaga anak kalau kami rafting..kalu tak silap adik ipar ain pun guide tok rafting jugak, team dia ke yg bawak?

amizah berkata...

best...best..best...giler ain...memang takut gilerrr...masa jatuh tu cuak gilerr...tuhan jer yg tahu...
a'ah sue ada gak cakap Lan pun jd guide untuk rafting...tapi yg kami pergi nie bukan dr group dia org....yg kami pergi nie satu pakej ngan 4x4...penat tak usah cakap lerrrr