Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

MY SCHOOL {1990-1994}


Balik dari kenduri my best friend aku lalu kat depan sekolah lama aku.....memang dah banyak berubah la...cantek sangat sekolah ku sekarang....Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Durian Guling....sekolah kesayangan ku....
SMKADG....banyak memori indah...sedih...suka..duka...ku kat sekolah tu....(tiba2 touching lak!!) kat sekolah ni la aku kenal ngan hubby aku...kat sekolah nie la aku kenal2 kawan2 ku...dan kat sekolah ni la aku mengenal erti CINTA....(cinta monyet kot!!)
Sekolah ni sangat best....kawan2 kat sini sangat best...dan cikgu2 kat sini sangat best....sepanjang 5 tahun aku kat SMKADG...macam2 peristiwa aku lalui....bergelak ketawa dengan kawan2...dimarahi guru dan didenda warden asrama....dan yang paling best ialah tahun akhir ku berada disana iaitu di tingkatan 5.....tingkatkan 5 ialah tahun yang paling best kerana aku adalah senior kepada adik2 sebab pada waktu tu sekolah kami belum ada lagi tingkatan 6 (sekarang tak tahula dah ada ke belum)...memang best sangat....bayak sangat kenangan manis bersama kawan2 pada masa tu...di tingkatan 5 la aku berjumpa ngan kawan2 yang satu kepala...dan group kami tu ada nama...tapi nama itu adalah rahsia kami....dan kami sembilan orang membahasakan diri kami....along,angah,achik,ateh,akak,awe,alang,ude, dan cue....melambangkan akrabnya persahabatan kami seperti adik beradik....dan nama itu kekal hingga sekarang....ya Allah indah nya ketika itu.....(Next netri nanti aku ceritakan pasal kawan2 aku ni)
Sekolah yang aku kagumi sekarang nie sudah glamer....dan pelajar2 nyer dari pelajar2 yang terpilih sahaja.....indahnyer sekolah ku sekarang...aku tgk dah byk sangat perubahan kat sekolah aku nie.....cikgu2 zaman aku pun dah tak de dah...semua dah naik pangkat kut!!
Bilala agaknya alumni SMKADG nak buat renunion....rindu sangat nak jumpa kawan2....




6 ulasan:

oneyani berkata...

yani sek kt smaasza..heheh se geng la kite..pakai kain hijau eh

ct rahani berkata...

owh akak penah sklh sini ek.. penah gak simpan cita2 nk sklh sini.. cuma x kesampaian jer.. huhuh..

atty's berkata...

dah lama tinggal alam persekolahan..tp sekolah lama dkt je ngn umah..

Yan berkata...

uniknye name sekolah awak... hehe

☆ lieya latif ☆ berkata...

lieya pun kalo lik kg mesti tgk sekolah lame...dah mcm2 perubahan dah.....kenangan tu kan.....

kakyong berkata...

amizah ni dok KT ker?
Ade kakak nama Anita tak ? heheh, teringat plak pd kawan lama, nama dia ANita Alias, org Ganu.