Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Jom !! Kemas Peti Ais




Huhuhuhuhuuuuuu
Actually dah lama aku tak basuh peti ais aku nie......tak silap aku dah hampir2 2 bulan...ya Allah malasnyer aku...korang tahu la peti ais kalau kiter tak bersih...mesti ada macam2 bau yang kurang menyenangkan...dan kiter pulak letak macam2 makanan kiter kat dalam tu....bila kiter tak selalu cuci.....macammana tu?????korang pikir la sendiriiiii..... Ari Sabtu lepas nak tak nak aku terpaksa lah buat operasi keatas peti ais aku....kalau tak bising lak hubby aku.....sebab bila bukak peti ais rasa mcm semak...iyo la mana tak semak mcm2 ada kat dalam tu.......
Jom tengok camner aku kerjakan peti ais aku tu....
First2 keluarkan dula semua harta karun yang ada dalam peti ais tu......tengokla...semua ada dalam peti ais...tapi lesung batu ngan bakul sampah kecik tu bukan la......

Haa...tengok!! dah celar dah.....bila dah clear baru start basuh kat bhg dalam



Proses mengkelaskan barang2...dan memasukkan dalam tupperwere......



Taraaaaa dah siap.......baru puas hati aku!!!!






8 ulasan:

kakyong berkata...

kemas jer nampak selepas di make over... heheheh..

jemput ke blog ammik award..
http://kakyong72.blogspot.com/2009/06/award-kawan-ibu-terhebat-untuk-semua.html

Ietams berkata...

kak,
tolong peti ais saya sekali..
hehehehe..

Puan Iza berkata...

rajinnya kemas peti ais....

p/s : jom undi haikal B 0021

kat sini

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html

☆ lieya latif ☆ berkata...

kemas dan cun.....tu ar lieya pun ikut mood nakkemas peti ais....lagi2 lieya ni jenis jarang masak...lagi lee 'malas' nak kemas...tapi tgk semak kadang2 sakit mate....ringan kan jugak bontot bgn mengemas heheheeheh

ct rahani berkata...

nampak kemas jer.. ati pun sngkan.. hehehe..

@}--niEra-- berkata...

rajin..kemas jer nengok

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. kemas kak jgn tak kemas.. dah kemas baru puas hati kan.. :D

oneyani berkata...

wah kemas giler..da mcm gambar iklan tupperware tu ha..

kalau peti kt rmh yani jgn harap..sat g ade je org ni letak tu..org tu letak ni..habes berterabur balik..hehehe