Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Dah Sampai Dah.....




Barang yang di tunggu tunggu sudah sampai......


Bukan barang aper pun....buku si Hakim....buku nie aku beli dari Little Prade.....banyak buku-buku menarik kat kedai dia......rambang mata gak nak beli buku kat kedai dia nie...banyak sangat yang menarik....




Aku memang tiap2 bulan akan peruntukkan sedikit duit gaji aku untuk beli buku si Hakim nie....sejak umur dia 6 tahun nie...aku dah tak beli lagi toys untuk dia...sebab dah besar....lagipun dah nak sekolah dah.....kalau ada toys tu...hubby la yg belikan ...tp aku tak de la nak belinyerrr....kat rumah dah banyak koleksi buku2 cerita dan akademik yang aku beli untuk si Hakim....nanti aku buat entri khas untuk "koleksi buku-buku Hakim"......setiap kali aku beli kan buku untuk dia aku akan pastikan dia habiskan baca atau buat latihan untuk buku yg aku beli....pastu baru aku akan belikan buku lain......setakat ni alhamdulillah...semua buku tu sudah dia baca...dan latihan pun semua dah dia buat....sekarang nie dok komplain naper ibu asyik beli buku bahasa melayu dan bahasa english jer....buku Jawi ibu beli satu jer.....aku pun luper lak si bujang aku tu dah boleh baca jawi dengan fluent sekali....tak per la next time ibu beli buku Jawi lak!!!



Kali nie aku beli buku english kat dia....aku tengok dia minat sangat ngan Tom and Jerry...tu yang aku google kat internet carik gak buku Tom and Jerry nie....sib baik ada...bile kiter beli buku yang dia dia suka...rajin la skit dia baca buku tu.....tu yang aku gigih gak carik buku tu....



Dan untuk buku Now I Can Read lak aku raser sangat sesuai untuk Si Hakim...sebab kat dalam tu ada satu bahagian macam dia akan keluarkan words yang dirasakan susah nak sebut.....dan dia akan suruh kiter sebut dan spelling words tu.....ok la ngan akim..sebab si Hakim nie minat benor buat spelling....itu memang hobi dia...sebelum tido dia sibuk suruh hubby bagi words....dan dia akan spell word tu.....



Buku I like Myself lak....buku nie jenis yang liti-lite jer....tak susah sangat.....sesuai la untuk dia mahirkan lagi english dia....boleh la....

Aku memang suker soping buku nie.....dulu2 aku memang suker beli buku...tp sejak akhir2 nie...jarang dah nak beli2 buku untuk aku sendiri.....cuma sekali-sekala aku ada beli majalah jer....kalau beli buku kan tak sempat lak nak baca.....bizi la sekarang nie.....tak per la tak beli buku pun....baca ikut internet pun boleh.....hihihihiiii

Untuk Hakim....

Ibu dan Ayah sanggup buat apa saja asalkan anak ibu jadi anak yang pandai dan soleh....





3 ulasan:

Mimi berkata...

Hi...salam kenal juga..thanks dtg lawat blog kami..

untung Hakim coz ibu rajin belikan buku..aunty pun suka buku tapi sama la mcm ibu Hakim, xde masa nak baca...hihi

DaliaLiyana berkata...

bagusla..dr kecik kena sematkan tabiiat membaca ni..nnt dah besar leh baca semua entry dr blogger....hehhehe...

kakyong berkata...

6 tahun dah fluent mbaca.. Alhamdulillah.
fikri baru nak mengenal hurup, hrp2 dlm tempoh 3 tahun ni dpt lah dia membaca & mengira.