Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

HoLiDaY @ LaNgKaWi {25~27 Febuari 2009}

Holiday!!!!!Yesss Holiday.....Holiday @ Langkawi........Nie nak gi Holiday ke soping nie????? sebab nie dah kali ke4 dah aku ke Langkawi.......Lu pikir la sendiri (bak kater nabil)
Untuk tahun 2009....aku gi holiday awal tahun...sebab biasa tahun2 lepas kami g holiday tengah atau hujung tahun...naper erk????sebenornyer holiday kali nie kada' yang tahun 2008 punyer...sebab tahun 2008 kami tak kemana-mana pun selain dari balik kampung....maklumla tahun 2008 adalah tahun yang paling bizi di abad ini.....tahun 2008 kami pindah rumah baru...aku kene tukar dept dan 2008 jugalah aku dapat naik gred...tu yang tak leh nak kemana-mana tu.....alhamdulillah.....amin...
So aku pun kadak la pada tahun 2009.....awal tahun 2009....tapi holiday untuk 2009 belum lagi....tunggu la...plan dah ada...tunggu masa yang sesuai.....
Aku holiday kali nie biase la ngan my best friend....merangkap opismate hubby aku...chik daa....

Kami bertolak dari rumah aku kat ampang dalam kul 7 pagi...tapi ya allah jalan jem gilerrr..memang tak kusangka jalan jem sebegitu...biaser la MRR2 memang bapak jem....tapi aku ingat pagi2 buta jalan menuju ke KLIA tak jem...rupanyerrrrr....masyallahhh....kami pada mulanya dah frust dah...sbb flight kami kul 10.30 pagi....tapi kul 8.30 kami masih berada kat MRR2 berperang ngan jem....masing2 dalam hati berdoa semoga tuhan permudahkan perjalanan kami.....sesungguhnya tuhan memang nak munguji makhluknya supaya bersabar......jalan kembali lancar selepas Universiti Pertahanan Malaysia.....tepat2 jam 9.20 kami sampai kat LCCT....amin...
Akhirnya sampai gak kat LCCT......
Aku ngan Akim kat balai berlepas
Jauhnyer kene jalan...tak larat laaa Panas ker banggg?????

sukernyer dierrr....
Kami sampai kat Langkawi kul 12++ camtu...lupa la....sampai2 jer Chik Daa terus kontek kereta sewa yang telah kami tempah.....Kami sewa kereta nissan sentra...ok lah...muatlah untuk famili aku ngan famili Chik Daa.....lepas amik kereta kami terus carik kedai makan untuk lunch...sebab masing dah kebulur.....Lepas makan jer terus Chek In kat hotel....(hotel ker????)

Cik Daa tolak anak-anak

Hubby tolak barang......

Inilah kereta kami...oppss!! kereta sewa

Petang dalam kul 3 camtu kami stat ngan aktiviti utama kami iaitu soping....biaser la kalau ke Langkawi tak sah kalau tak singgah kat Idaman Suri @ Ismail Group....itu tempat utama kami tuju dan itu jugalah tujuan utama kami.....soping..soping...dan soping..balik ke hotel dalam kul 6.45 camtu...anak2 dah tak sabor2 dah nak berendam dalam kolam...sampai jer kat hotel..kami lepas jer budak2 tu mandi kat kolam bagi lepaskan gian masing2...

Akim depan kedai parfume...beli parfume ker??

Akim ngan Aliesya

Akim beraksi....

Aktiviti malam pada hari pertama kami biaser2 jer...kuar makan...makanan kat sana oklah...aku boleh bagi B+ la....harga pun boleh la...tak de la murah sangat...tapi kalau compare ngan kl kat sana murah lagi la....
Hari kedua lak...8.30 camtu gi jemput hubby Cik Daa kat Ferry....(lupa nak citer sebenarnye hubby Chik Da tak bersama kitaorg masa datang sebab dia ada urusan...so tiket untuk dia burn camtu la...) lepas kami jemput Hubby Cik Da..kami gi sarapan kat pantai Chenang....lepas sarapan kami balik ke hotel bagi hubby Chik Daa rehat2 dan bersihkan diri dulu....lepas rehat2 kami pun meneruskan agenda seterusnya....agenda seperti biasa tak yang best pun....melawat tempat2 yang menarik dan soping2....tu jerrrrr (tak yah citer la kut)




Pada petang hari kedua kami tak kemana2...cuma pergi merehatkan minda kat pantai belakang Airport.....bagi can kat budak2 main2 pasir...kemain lagi dia orang....sambil kami2 makan2 cendol dan bihun sup dan menikmati panorama alam ciptaan tuhan....
Lepas lepak2 kat pantai kami gie round2 kat pekan kuah tak keluar kereta pun....lepas round2 dan lepak2 kami makan lak kat kedai yang kami makan semalam (kalau tak silap kedai tu nama Restoren Lubuk Buaya).....Budak2 semua dah flat....semua dah ketiduran letih.....balik hotel dalam kul 9++ camtue....
Esok pagi2 Hakim ajak gie swimming dah....aku lak bangkit jer tido bersiap2 kemas sebab hari nie kami chk out.....flight kul 12.45 t/hari.....lepaskan jer anak2 gie swimming kami ibu2 dok kat bilik packing2 barang...lepas packing2 barang ibu2 pulak g temankan anak2 kat swiming pool dan ayah2 lak gie beli sarapan......
Kami chck out dalam kul 10.30 pagi...dan singgha jap kat The Zone...sebab ada lagi yang belum dibeli.....beli...beli...beli...dan terus ke Airport....Flight kami kul 12.45 t/hari....











Sampai LCCT dalam kul 2.00 pm camtu.....dan bergerak balik kerumah....hantar Chik Da dulu ke rumah dia baru balik ke Ampang...sampai Ampang kul 3.30 ptg....
Inilah Agenda kami 3 hari di Langkawi...sebab esoknya hubby kene jadi Tourist Guide kawan dia dari kampung dtg Kl dan Chik Da lak nak gie Cameron Highland lak.....

4 ulasan:

atty's berkata...

nak tanya..g bulan march thn lepas ke tahun nie..

SUZIE APAI berkata...

heheehee..copy atty's nyer question je la. Best sguh la g makang anging kan...Kalu g seploh kali pun okey jer...

*** sy asal dungun la kak..mbesar kt kg seb pintasan. umh famili kt felda kerteh...akak kat aner pulok..

amizah berkata...

atty's : hihih silap la atty's bukan bulan march tp feb la...
suzei ; umah akak kat k.trg...kg gelugor..skrg dok kl cari rejeki...

CuTeMiUt78 berkata...

wah, bestnya.. nak g gak ler