Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

3rd day @ Guoman Hotels {110109}


Hari ini adalah hari terakhir aku berkampung kat sini....dan hari nie adalah penutup...dan hari ini jugalah hari sukaneka untuk kakitangan serta keluarga PTPK......
Kami mula berkumpul di padang hotel kul 7.30 pagi untuk acara sarapan pagi.....
Breakfirst hari nie bukan lagi kat restoren..tapi kat tepi pantai....best tuuuu....maklumlah dah lama tak makan2 kat tepi pantai nie....pagi nie kami breakfirst nasi lemak dengan kuih jer...tak leh la makan banyak2...nanti makan banyak2 kan tak de tenaga laks....

Lepas makan....kami mulakan aktiviti dengan senaman ringan.....biaser lerrrr kene panaskan badan dulu sebelum bersukan......
Kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan....ahli2 kumpulan sebenarnyer telah dibahagikan dulu pada hari Khamis lagi....aku dapat kumpulan Myvi....dan ada lagi beberapa nama kumpulan yang lain seperti Pesona,Perdana dan Viva....

Permainan dimulakan dengan acara tarik tali wanita....iaitu perlawanan anatara kumpulan aku (myvi) dengan kumpulan Pesona....nie lah 1st time aku main tarik tali....penat gilerrrr....tobat dah aku tak main dah lepas nie....letih gilossss....keputusanya aku tewas ditangan Pesona.....
Lepas acara tarik tali....macam2 acara lagi dipertandingkan.....tapi tak semua acara aku sertai....aku nie biser la lembik.....aku masuk 3 acara jer....tu pun raser dah tak termampu dah...nnt kan kalau aku masuk banyak2 kan....kesian gak kat orang lain....

Aku masuk acara suapan kasih (acara berpasangan ngan hubby)......tarik bola dalam gelung (berpasangan dengan hakim)
Sukaneka berakhir jam 12.00 tengahari.....keputusanya kupulan myvi jadi naib juara keseluruhan.....
Lepas habis sukaneka kami terus balik ke bilik bersiap2 untuk check out.....check out kul 2.00 petang....lunch lak bukan kat hotel....kami lunch kat restoren kat luar.....boleh tahan gak masakan dia...biaser la masakan nogori....pedas2 tak leh tinggal....

Masa makan kat luar kami bahagian akaun kewangan dan insuran buat party skit sempena perpisahan rakan seperjuangan kami Nurul Farawahida sebab dapat tawaran jadi cikgu.....suasana gembira tiba2 menjadi sedih...maklumlah rakan yang sebelum ni susah dan senang sama2 tiba2 perngi meniggalkan kami......

Inilah sajer coretan aku selama 3 hari berkampung di GOURMAN HOTEL......

1 ulasan: