Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Raya Lagi....

Lepas habis beraya kat rumah mil....kami pun berarak beraya kat rumah aku laks...dalam kul 11 pg camtu berangkat ke rumah mak aku....
Kebetulan my mum ngan family pakcik tak de kat rumah dia g beraya rumah kakak mak...so kami tak terus balik rumah ler....kami tunggu mk kat rumah pakcik sebelah ayah...kebetulan lak mak nak g gak rumah pakcik aku tu yg kami panggil ayah teh.....rumah ayah teh aku nie mmg acara wajib yg harus aku pergi sejak zaman berzaman lagi...sebab dulu rumah ayah teh aku nie rumah tok aku...so sampai skrg....klu pagi raya lps sembahyang raye kami anak beranak mesti berkumpul kat sini....lagi pun dia wali aku masa aku kawin dulu....
Kami tunggu mak kat rumah ayah teh...rumah ayah teh nie besttt....tepi sawah...angin lak sepoi2 bahasa.....lps beraya kat rumah ayah teh kami bertolak lak ke rumah family sebelah mak....family sebelah mak lak ramai...sebab adik beradik dia duk satu tempat....so tak yah la kami nak jalan jauh2....rumah d/org pun dekat2 jer.....Kami beraya kat kg mak sampai ptg...tu pun tak habis kami jelajah sbb mak cik aku nak balik beraya sebelah pak cik aku lak kat Dungun...
Lepas habis beraya...barulah aku balik rumah mak aku....kat rumah mak....mak tak masak special sgt...sbb tak de org kater nyer....dia oder sate ngan wat nak kuning jer....tp sedappppp mak aku masak....caya lahhh nasi kuning mak memang best la...thanks mak...

Tiada ulasan: